Andra spel

Även om spel såsom Pacman, Donkey Kong, Space Invaders och flipper har blivit populärast bland flest spelare, så finns det en rad andra spel som också erbjuder högklassig underhållning! Nedan har vi listat några populära spel som ofta går att finna i spelhallar.

andra spel

Coin Pushers

En riktig klassiker när det kommer till spel i spelhallar. Spelet är egentligen löjligt simpelt. En hög med mynt ligger i spelmaskinen och målet är att få så många som möjligt att ramla ned. Detta görs genom att mata in mynt i maskinen som trillar ned på spelplanen. Här finns en ”borste” som rör sig fram och tillbaka. Om man lyckas pricka rätt med mynten så kan ett flertal mynt och eventuellt andra vinster ramla ned.

Racingspel

En väldigt populär typ av arkadspel som går att hitta i de flesta spelhallar. Racingspel styrs i princip alltid med en ratt och pedaler istället för klassiska joystickar och knappar. Detta har gjort spelet till en favorit bland många motorfantaster. Dessutom finns det andra typer av arkad-racingspel såsom med motorcyklar.

Air Hockey

Ett spel som du troligtvis någon gång provat på. Air Hockey är en favorit bland många, kanske på grund av spelets enkelhet. Spelplanen liknar till en hockeyrink och är ofta runt 3×1,5 meter stor. Målet för de bägge spelarna är att få ned pucken i den andras mål med hjälp av varsin rund klubba. Matcherna spelas antingen på tid eller till ett visst antal mål har uppnåtts.

Bordsfotboll

Ett spel som ofta går att hitta på både barer, café och i spelhallar runt om i landet. Reglerna är enkla; varje spelare har ett visst antal rader med spelare på en pinne. Dessa pinnar kan snurras för att skjuta iväg bollen mot motståndarens mål. Spelet går både att spela med två eller flera spelare.

Pachinko

Ett spel som främst förekommer i Japan och Taiwan. Spelet påminner lite om flipper och spelaren får i början av spelet runt 100 spelkulor att spela med. Spelaren matar in kulorna och kan antingen vinna nya kulor eller förlora. Precis som flipper finns Pachinko i en rad olika teman och spelformer.

Pong

Det första arkadspelet som någonsin släpptes! Extremt gammalmodigt idag, men fortfarande med ett nostalgiskt värde. Pong är väldigt simpelt och består av två vita sträck på höger och vänster sida av spelplanen samt en fyrkantig boll. Spelarna styr varsitt sträck och målet är att skjuta över bollen på den andra spelarens planhalva. Lite som ett digitalt pingisspel.

Breakout

Ett klassiskt arkadspel som du med allra största sannolikhet någon gång har stött på. Spelaren styr en platta längs ned på spelplanen. I spelet studsat en boll upp och ned och längre upp på spelplanen finns ett block med brickor. Varje gång bollen träffar en bricka så går denna bort. När bollen studsar ned igen måste spelaren rädda den genom att träffa bollen med plattan. Detta håller på tills spelaren har förlorat alla sina liv eller tills alla brickor på spelplanen är borta.