Flipperspel

Ett flipperspel är ett klassiskt spel som har underhållit spelare runt om i världen sedan den första versionen kom ut på 40-talet. Om de första flipperspelen som lanserades såg något spartanska ut så är dagens flipperspel desto modernare. Idag finns en mängd flipperspel med olika typer av teman och funktioner.

flipperspel spel

Grundidén bakom spelet är egentligen väldigt enkelt. Spelaren börjar med att skjuta upp en kula från antingen höger eller vänster sida av spelplanen. Målet med spelet är sedan att hålla kulan vid liv så länge som möjligt. Detta görs genom två spakar som styrs manuellt av spelaren. I spelet finns en rad olika hinder och funktioner. Om dessa träffas ges olika antal poäng till spelaren beroende på hur svårt hindret är.

Spela flipperspel i Sverige

Chanserna att spela flipperspel i Sverige är faktiskt bra mycket större än chanserna att kunna spela arkadspel. Medan många arkadhallar har fått stänga ned så finns det fortfarande ett stort intresse för att spela flipperspel i Sverige.

Det första du kan börja med är att söka på flipperspel i din stad. Sök exempelvis på ”flipperspel Stockholm” eller ”flipperspel Malmö” och se om du får någon träff. I vissa städer finns det nämligen spelhallar enbart för flipperspel.

Om du inte skulle hitta någon spelhall för flipperspel så är det möjligt att det finns en förening för flipperspel nära dig. Runt om i Sverige finns nämligen klubbar med flipperspels-entusiaster som regelbundet träffas i klubblokaler för att spela tillsammans.

Om du vill spela flipperspel hemma så rekommenderar vi att inköpa ett flipperspel. Dessa finns i alla möjliga storlekar och prisklasser. Allt från plastspel för en hundring upp till stora flipperspel för tiotusentals kronor.

Spela flipperspel online

Om du skulle vilja omfamna detta klassiska spel och samtidigt känna dig modern så kan du prova på att spela flipperspel online. Idag finns det faktiskt en rad olika sidor där du hittar ett brett utbud av olika typer av flipperspel gratis. Dessutom finns det en massor av appar för att spela flipperspel i mobilen. Känslan att spela flipperspel på nätet kanske inte är densamma som de klassiska automaterna men det kan ändå vara värt att ge flipperspel online en chans!