Donkey Kong

Minns du det klassiska spelet med den elaka gorillan som tillfångatagit prinsessan? Vi gör!

I Donkey Kong så är vi ingen mindre än den klassiska spelfiguren Mario. Vårt uppdrag är att klättra uppför de många stegarna och samtidigt undvika tunnorna som den onda gorillan kastar mot oss. Han har nämligen tagit prinsessan tillfånga och är inte villig att släppa henne i första taget. Den första versionen släpptes av Nintendo redan år 1981 och blev en riktig hit! Donkey Kong kan idag räknas till ett av de mest klassiska arkadspelen i historien.

donkey kong arkadspel

Med tanke på spelets succé så är det ingen överraskning att Donkey Kong under årens lopp har blivit en populär figur bland spelarna. Det har lanserats en rad olika Donkey Kong spel för olika plattformar och figuren Donkey Kong har även förekommit i flera andra Nintendo-spel.

Spela Donkey Kong i Sverige

Om du är sugen på att spela Donkey Kong i Sverige så är ditt bästa alternativ att leta upp en klassisk spelhall med arkadspel. Här kan du nämligen oftast hitta någon av originalversionerna av Donkey Kong på en klassisk spelautomat. I takt med teknikens utveckling och internets framfart så är det dock idag svårare att spela Donkey Kong i Sverige på de klassiska spelautomaterna. Många spelhallar har tvingats stänga ned på grund av att fler väljer de helt digitala versionerna av spelen istället.

Om du inte skulle ha någon arkadhall i din stad så finns alternativet att köpa ett Donkey Kong spel. Om du är riktigt fanatisk så kan du kolla in Donkey Kong spelmaskinerna som finns på salu på internet. Det finns idag miniversioner av spelet som inte kostar många hundralappar. Ett annat alternativ är att köpa Donkey Kong på tv-/datorspel.

Spela Donkey Kong online

Ett annat uppenbart alternativ om du vill återuppleva spelet med prinsessan och gorillan är att spela Donkey Kong online. Det finns en rad olika sidor att där du kan spela Donkey Kong online, ett exempel är www.donkey-kong.org. Här kan du ta del av det klassiska spelet direkt i din dator. Om du vill spela Donkey Kong i mobiltelefonen så finns det en rad appar som är snarlika det klassiska Donkey Kong spelet.