SEGA bygger virtuella spelhallar

Är framtiden här? Det enorma och klassiska spelföretaget SEGA är just nu i utvecklingsfasen av en helt ny typ av Virtual Riality spel. Med spelen hoppas företaget på att kunna leverera en spelupplevelse som kombinerar en klassisk spelhall med den allra senaste tekniken.

Du har med största sannolikhet inte gått miste om Virtual Realitys (VR) framfart de senaste åren. Ständigt lanseras nya spel och funktioner som gör att spelupplevelsen blir mer och mer lik verkligheten. En uppsjö av olika spel finns redan där du som spelare kan bli indragen i en helt ny värld. Nu har speljätten SEGA valt att ta utvecklingen utterliggare ett steg framåt.

Grunden bakom spelet kommer från det Australiensiska företaget Zero Latency som erbjuder actionspel i VR miljö i Melbourne, Australien. Tillsammans med SEGA håller man nu alltså på att släppa en helt ny typ av spelupplevelse. Tanken är att kombinera Zero Latencys VR-spel med nya typer av spelplaner och funktioner. Spelet kommer på så sätt att vara en mix mellan klassiska arkadspel och den allra senaste tekniken.


I spelet, som går att spela antingen i lag eller mot varandra, har spelarna som uppdrag att ta sig igenom en bana med olika typer av fiender såsom Zombies. Spelen utspelar sig i olika typer av varuhusbyggnader och pågår oftast i drygt 45 minuter. Upp till sex spelare kan delta i dagsläget och priset för ett spel ligger på 88 australiensiska dollar per person (cirka 600 kr).

Zero Latencys spel finns i dagsläget endast att spela i Australien. I samarbetet med SEGA kommer den nya versionen av spelet även att släppas i Japan. Det finns självklart även planer från företagen att expandera och lansera spelen i andra delar av världen i framtiden.

Samarbetet mellan Zero Latency och SEGA är ett unikt och innovativt koncept som kan inleda en ny era av arkadspel. Glöm de gamla arkadmaskinerna eller lasertag-spelen. I detta nya VR-spel blir du som spelare indragen i en helt ny värld där vad som helst kan hända. Vi ser med spänning fram emot att ta del av projektets utveckling och hoppas givetvis på att få kunna prova på spelet i Sverige inom en överskådlig framtid.