Space Invaders

Ett annat klassiskt och omåttligt populärt arkadspel är Space Invaders. Spelet lanserades redan år 1977 av spelutvecklaren Taito och lyckades snabbt trollbinda en enorm grupp av spelfantaster. Spelet bygger på att man som spelare är ett rymdskepp som skall skjuta ned attackerande rymdvarelserna. Rymdskeppet som spelaren styr finns längst ned på skärmen och flyttas från vänster till höger under spelets gång. Spelaren måste skjuta ned rymdvarelserna innan de når rymdskeppet.

space invaders arkadspel

Det finns en rad olika versioner av spelet. I vissa Space Invaders spel har spelaren även ett antal skydd i form av stora block. Rymdvarelserna kan även skjuta mot rymdskeppet, dock utan att sikta. Precis som med Pacman så går man efter varje avklarat spel upp i nivå.

Spela Space Invaders i Sverige

Om du vill prova på att spela Space Invaders i Sverige så har du en rad olika alternativ.

För att få den riktigt genuina känslan så rekommenderas det självklart att spela Space Invaders i Sverige på en klassisk spelautomat. Eftersom du med största sannolikhet inte har en av dessa hemma så gäller det att hitta antingen en arkadhall eller en spelförening när dig där du kan Spela Space Invaders. Ett tips kan vara att exempelvis söka på ”Spela Space Invaders i Sverige” följt av din stad.

Om du inte skulle lyckas finna något ställe att spela Space Invaders på de klassiska automaterna så har du alltid möjligheten att köpa hem spelet på tv- eller datorspel. Om du vill få en så genuin känsla som möjligt så kan du köpa till en joystick för Space Invaders till din dator eller konsol.

Spela Space Invaders online

Det är år 2016. Självklart ska du inte behöva hänga läpp om du varken har någon spelhall i din stad eller är sugen på att köpa ett Space Invaders spel. Du kan nämligen idag spela Space Invaders online helt gratis! Detta gör att du kan ta del av den klassiska spelglädjen direkt i din webbläsare! Att spela Space Invaders på nätet går oftast bra på alla möjliga typer av plattformar. Det spelar alltså ingen roll om du vill använda dig utav din mobiltelefon, surfplatta eller dator.