Galaga

År 1981 släppte spelutvecklaren Namco arkadspelet Galaga. Spelet är en uppföljning till Galaxian som lanserades två år tidigare. Spelet påminner en hel del om Space Invaders.

galaga spel

I Galaga får spelaren styra ett rymdskepp samtidigt som rymdvarelser och andra utomjordiska skepp attackerar. Målet är att skjuta ned alla fiender och ta sig till nästa nivå. Till skillnad från Space Invaders så får man i Galaga känslan av att rymdskeppet rör sig framåt. Grafiken och effekterna i Galaga är även mer avancerade än tidigare liknande spel.

Spela Galaga i Sverige

Om du vill spela Galaga i Sverige så rekommenderar vi dig att söka upp närmsta arkadhall. Dessa brukar nämligen erbjuda de allra populäraste klassiska arkadspelen. Om detta inte skulle finnas kan du spela Galaga i Sverige på olika föreningar för arkad- och flipperspel.

Ett annat alternativ är såklart att själv införskaffa dig Galaga. Detta kan du göra genom att antingen leta upp en återförsäljare av spelautomater i olika storlekar eller köpa spelet på tv-/datorspel. Som alltid ges den bästa spelupplevelsen på de klassiska maskinerna. Om du skulle vilja köpa hem spelet kan vi dock rekommendera att även köpa in en joystick för att förhöja spelkänslan.

Det finns med andra ord gott alternativ om du vill Spela Galaga i Sverige.

Spela Galaga Online

Ett annat självklart alternativ är att spela Galaga online. I takt med internets framfart finns det idag en rad olika sidor på nätet där du kan spela olika typer av arkadspel. Dessutom så finns det ofta versioner för svenska spelare av dessa sajter vilket gör att du även kan spela Galaga på svenska.

Leta omkring på nätet och hitta din favoritsida för att spela Galaga. En sida där du kan spela Galaga på svenska är exempelvis Classicgamesarcade.